perjantai 5. joulukuuta 2014

Ville Liukan haastajatehistreenit 2.12.

Perinteisen agilitytreenin sijaan Ville oli suunnitellut meille yhdistetyn lihaskuntotreenin ja agilitytreenin. Agilitytreeniin oli rakennettu hyppyrata ja agilityrata siten, että kaksi koirakkoa pystyi suorittamaan harjoituksia samaan aikaan Villen itse taituroidessa keskellä molempia kouluttaen. Aikamoista multitaskingia ja minuuttiaikataulua, mutta hirmuisen tehokasta kalliin halliajan käyttöä ja itse ainakin tykkäsin myös treenin jaksottumisesta useampaa pätkään. Illan minuuttiaikataulutuksen löydät täältä.Hyppyradalla haasteita monille meistä tuotti esteiden 10-11-12 väli (kuvassa valkoiset pallot). Ohjaajan piti osata edetä riittävän suoraan putkelle heti 10 esteeltä ja oikeaan putken päähään ohjaamiseen tarvittiin selkeää rintamasuunnan kääntöä ja välistävetoa. Erittäin tehokas perustaitojen tsekkaus oli hyppyradan harjoitus.

Agilityradalla haastavia kohtia olivat molemmin puolin kepeille vienti (kepit olivan lähes hallin seinässä kiinni) ja 10 putkeen ohjaus. Putkelle tarvittiin jälkeen rintamasuunnan kääntöä ja välistävetoa. Kepeille ohjauksina toimi sekä poispäinkääntö / leikkaus että valssi / persjättö ennen keppejä.

LIHASKUNTOHARJOITUKSET
Akelkyykkyihin tutustuminen täällä.
Keppijumppaliikkeisiin tutustuminen täällä.

Lihaskunto (4 x 10 m kaikkia):
Karhukävely
Rapukävely
Mittarimato eteenpäin
Mittarimato takaperin 

Askelkyykyt (1-2 x 10 m kaikkia):
Askelkyykkykävely eteenpäin
Askelkyykkykävely taaksepäin
Askelkyykkykävely ylöstaivutuksella
Askelkyykkykävely kierrolla
Askelkyykkykävely taaksepäin kierrolla
Askelkyykkykävely kylki edellä oikea ja vasen
Askelkyykkykävely kylki edellä ristiaskelin oikea ja vasen 

Keppijumppa (1-2 x 20 toistoa kaikkia)
PerusliikeJalat edestä
Jalat takaa
Hiissaus
Saksivala
Saksivala "luistellen"
Hartiaveto
Militärpunnerrus
Julle
Tempausvala
Tempauksen allemeno
Lapamuljautus

Lihaskunto-osiossa loisti Marko, jonka karhu osasi kuulemma kävellä takaperinkin!

Lisää tällaista treeniä ehdottomasti! Agility on urheilulaji, eikä kentän laidalla nököttämisessä kunto kasva. Hämmentävän hyvin onnistuttiin hyödyntämään pieni tila siten, että koko kaksituntisen ajan olit joko lämmittelemässä tai jäähdyttelemässä koiraa, treenaamassa tai tekemässä lihaskuntoharjoituksia.

Lotta & Ralli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti