tiistai 30. syyskuuta 2014

23.9.2014 Janne Karstusen haastajatehistreenit

Tiistaina oli vuorossa minun ja Valon toiset tehistreenit. Meinasin ensin jättää treenit väliin, koska reiteni on revähtänyt aika ikävästi eikä juokseminen onnistu ollenkaan. Kun näin ratapiirustuksen, päätin kuitenkin että voimme mennä tekemään vaikka pikku tekniikkapätkää ilman juoksemista. Janne siis vähän sovelsi harjoituksia meidän kohdallamme.

Serpentiinin (mustat pallot 1-5) ohjasin paikaltani niin että jätin Valon alkuun, menin vitoselle ottamaan vastaan ja ohjailin sieltä. Hyvin Valo tästä suoriutui ja tuli kivasti välistävetoonkin. Kokeiltiin samaa välistävedoilla muutamalla hypyllä, ja ensin nekin menivät oikein hyvin, mutta parilla seuraavalla toistolla Valo rupesi tekemään serpentiiniä. Tarkkaa on ajoitus Valon kanssa, eikä se vielä aina ihan onnistukaan. :)

Janne halusi tarkastella myös vähän Valon irtoamista, joten tehtiin takaakiertoharjoituksia paikaltaan lähettäen, sekä sarjassa ympäröiville hypyille lähettämistä. Hyvinhän Valo hypyt haki ja irtosi, vaikka vähän turhan paljon kaarratti ensimmäisellä hypyllä. Tässä tuli myös hyvin ilmi Valon herkkä kropan luku. Nyt kun oma liike ei ollut selventämässä, pitkillä lähetyksillä haki pari kertaa takaisin tullessaan hypyn matkan varrelta tai selän takaa kun hartiat osoittivat vähän väärään suuntaan, tai kun käsi huitaisi taakse. Taisinpa olla hieman myöhässäkin näyttämässä. Taas hyvä muistutus siitä, että rintama on syytä pitää edettävälle esteelle päin. Tämän kun muisti, hyvin Valo haki oikeat hypyt.Lisäksi tehtiin piirustuksen alempaa ratapätkää. Olikin kiva rata, kun sen sai ohjattua ilman juoksemista. :) Lähetin etäämpää kakkosen takaakiertoon ulkokautta ja samoin kauempaa sivulta kolmoselle, näin ehdin hyvin hölkkäillä A:lle Valon suorittaessa hyppyä. Toisin kuin piirroksessa, kutonen oli putken vasen pää eli meille usein haastava kohta. Jätin Valon A:lle hetkeksi ja tein pituudelle vastakäännöksen, muita vaihtoehtoja en nyt viitsinyt tällä jalalla edes kokeilla. Toimi joka kerta Valolle loistavasti. Putkiin lähetyksissä ei yleensäkään ole Valon kanssa ongelmaa, joten hyvin ehdin könytä kepeille pakkovalssiin. Pienestä alkukömpelyydetä huolimatta Valo handlasi sisäänmenot ihan hyvin. 

Kellotettiin vielä loppuun 1-4 niin, että niistin kakkoselle ja myös kolmonen sisäkautta. Ohjaukset olivat nyt juoksematta niistovaihtoehdossa tietty löysempiä kuin yleensä, mutta vastapainoksi verrokkivaihtoehdossa (2 ulkokautta) Valo pääsi vähän kaarrattamaan kolmosella. Silti ero oli huima: 0,9 sekuntia pidemmän reitin eduksi. Siis lähes sekunti eroa kolmella esteellä. Eipä ole epäselvää, miksi näitä pitäisi kellottaa ja oikeasti miettiä ja oppia ne omalle koiralle sopivimmat vaihtoehdot. Tähän mennessä Valolle on lähes aina ollut nopeinta kun se pääsee pitämään vauhdin yllä suoremmilla linjoilla.

Oikein kivaa oli, ja oli hyvä tehdä taas välillä vähän erilaista treeniä ja tekniikkatsekkiä!

T. Katri & Valo

Väsynyt treenailija :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti