maanantai 22. kesäkuuta 2015

Treenit 28.4.!!

Jenna Caloander

Parempi sikamyöhään kuin ei ollenkaan?? Unohdin aivan täysin tämän blogikirjoitusvuoron huhtikuussa ja muisti palailee pätkittäin näin juhannuksen päätteeksi. Mikä ajatusprosessi tässäkin on takana, kun yhtäkkiä tekemättömät hommat läjähtää tajuntaan. Onneksi kuitenkin tämä Jennan 28.4. pitämä treeni on myös syöpynyt omaan muistiin ja tästä on jopa videomateriaalia tarjolla.

Tässä radalla leikitellään usempaan otteeseen putken ja keppien valinnan välillä. Oma shetlantilaiseni ei ole yhtää putkihakuinen niin meille ei tuo putki juurikaan ongelmia aiheuttanut. Putkihakuiselle koiralle se on herkästi ainut vaihtoehto, varsinkin jos ohjaaja vielä blokkaa kepit koiran näkyvistä. Huoletta lupasin 20 askelkyykkyä jokaisesta yimääräisestä putkeen menosta. Ei tarvinnut kyykätä. Tasapuolisuuden vuoksi meillä oli kyllä sitten muita kohtia, joita saatiin työstää.

Rataantutustumisessa huomioni kiinnittyi seuraaviin kohtiin
- törkkää kunnolla nro 3
- oma liike kohti keppejä nro 5
- poispäinkäännös keppien jälkeen
- kunnon veto 7-8 välissä
- mielenkiintoisin kohta 11-14
- kunnon jarru ja käännös 15

Eniten treeniaikaa käytettiin esteillä nro 7-8 ja 11-14.

7-8 välissä täytyy vetää todella määrätietoisesti koira hypyn oikealle puolelle. Olin myös miettinyt hypyn ulkokehälle jäämistä, mutta kyllä tuossa kohtaa oikea-aikainen ja selkeä veto puolivalssilla toimii ja on nopein vaihtoehto.  Hypyn jälkeinen takanaleikkaus ainakin meidän tapauksessa hidastaa Miinan vauhtia.

11-14 pätkälle koitettiin useampia eri vaihtoehtoja. Miina ei irtoa pimeisiin putkikulmiin, tai irtoaa, mutta maltti ei riitä putken sisäänmenon etsimiseen. 13 putken sijaan Miina hakeutui usempaan otteeseen pujottelemaan putken takana näkyviä keppejä. Päädyttiinkin siihen, että hakeudun itse putken ja keppien väliin. Tämän reitin ratkettua luontavimmaksi ohjausvaihtoehdoksi tuli tuplasokkari, joka näyttää videollakin toimivan ihan hyvin. Ohjaajalla tässä vaihtoehdossa on ehkä hiukan hoppu 14 takaakiertoon, mutta onneksi kouluttajan kannustus raikui taustalla ja askel oli kevyt ;)

15 hypyn käännös meni omasta mielestäni koko ajan pitkäksi. Siihen olisi voinut varmaan koittaa vastakäännöstä tai terävämpää valssia. Tuossahan on 14-15 esteväli todella pitkä, joka kyllä ainakin omalla koirallani aiheuttaa herkästi pitkäksi hyppäämistä. Videolta tarkasteltuna valssini on valovuoden myöhässä ei valssi lähtee, kun Miina on jo hypyn päällä.

Tämä oli kyllä todella miellyttävä treeni sai juosta ja kokeilla eri ohjausvaihtoehtoja eri kohtiin. Menkäähän kokeilemaan! Tässä alla vielä pari videota :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti