tiistai 17. maaliskuuta 2015

Huipputehis 17.3.

Jenna veti vauhdikkaat huipputehistreenit. Nämä olivatkin vasta kauden toiset treenit Jennan kanssa, kun neljä viikkoa sitten oli Iina tuuraamassa Jennan ollessa synnytysvahdissa ja kaksi viikkoa sitten ei treenattu ollenkaan vaan pyöritettiin Tehis-epiksiä hallin toisessa päässä.


Alkuepäsuoralle oli useimmalla tehisläisellä, allekirjoittanut mukaanlukien, ohjausvalintana vetää koira koko pätkä vasemmalta ohjaten, josta veto kepeille ja leikkaus keppien toiselle puolelle. Jennalla oli kuitenkin toisenlaiset ajatukset ja niinpä jokainen vuorollaan päätyi treenaamaan alkua kokonaan keppien ja 5-hypyn välistä ohjaten. Kirpulla ei ollut tämän ajatuksen kanssa mitään ongelmaa, mutta aika monta toistoa vaadittiin, että saatiin ohjaaja heilahtelemaan oikeaan aikaan oikeaan suuntaan. Ensin en osannut rytmittää kakkosen ja kolmosen väliä mitenkään, ja kun tämä saatiin toimimaan, olivat jalat ja kädet seuraavaksi solmussa kepeille käännettäessä. Tämä pakkovalssinomainen keppien aloitus on minulle aika vieras, kun tykkään yleensä mieluummin antaa koiran hakea keppien sisäänmenon itse kuin olla lähellä auttamassa. Tosiasia kuitenkin on, että kolmosluokassa tulee nykyään vastaan tilanteita, joissa olisi suurta etua siitä, että voisi ottaa koiran ahtaassakin paikassa vastaan keppien toiselta puolen, joten kyllähän tästä taidosta olisi minunkin työkalupakissani hyötyä. Ja saatiinhan ohjaus toimimaan niinkin hyvin, että viimeisellä toistolla meni jo täysin luontevasti, ajattelematta.

Hypyltä 5 hypylle 10 vaadittiin rohkeaa liikkumista koiran pitämiseksi edullisilla linjoilla. 7-hypyn tein takaatyönnöllä ja päällejuoksulla, hypyt 8-9 luonnollisesti keinun puolelta ohjaten ja 10-hyppy ristiin hyppäyttäen (eli takaakiertoon oikeanpuoleisen siivekkeen kautta). Pari kertaa onnistuin päästämään Kirpun selkäni takaa 10-hypylle väärinpäin, kun en prässännyt 9-hypyltä vastaanottaessa tarpeeksi. Tarkkuutta tämä periaatteessa simppeli kohta vaati, ja sitä liikkumista.

Esteet 11-14 tehtiin kokonaan puomin "pohjoispuolta" liikkuen ja Kirppu ampuikin 13-hypylle täysin epäröimättä kaikilla muilla toistoilla paitsi sillä, jolla löysäilin itse, enkä tukenut koiran etenemistä omalla liikkeelläni riittävästi. Hypyllä 15 nähtiin monelta treenikaverilta hienoja poispäinkäännöksiä, mutta meille toimi hyvin valssi puomin päässä. Putkeen irrottaminen onnistui hyvin eikä putken ja keinun väliselle persjätölle ehtimisessä ollut ongelmia. Hyppyjen 19 ja 20 väli tehtiin päällejuoksulla, tilaa ja aikaa oli hyvin, kun keinulla sai kuitenkin hyvän etumatkan.

Kiva treeni, joka antoi sekä uusia ohjauskokemuksia että vähän uutta ajateltavaakin. Kirppukin jaksoi yllättävän hyvin, vaikka toistoja tuli runsaasti ja joutui myös sietämään ohjaajan töpeksimisiä jopa tavanomaistakin enemmän. Kiitos Jennalle hyvästä treenistä ja treenikavereille jälleen kivasta treeni-illasta (ja mokkapaloista)!

Terhi & Kirppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti