sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Iina Asunnan huipputehistreenit 17.2.2015

Viime tiistaina Jenna valmistautui pikku sheltti-vauvojen kätilönä toimimiseen, joten tehistreenejä tuli vetämään Iina. Jenna oli laatinut treeniradaksi oikean valssihirviön. Tosin Ulla ja Neo ainakin tekivät alun leikkauksilla, mikä näytti toimivan sekin. Itse sain jo etukäteen ohjeeksi, että esteet 1-6 on ohjattava valsseilla... Pitkät estevälit kieltämättä pelottivat.


Alku oli sinänsä helppo, kun sain etumatkaa sillä että tönäisin Valon kakkoshypyn takaakiertoon kauempaa kakkosen ja kolmosen välistä. Valssit sujuivat yllättävänkin hyvin eikä Valokaan päässyt suurimmaksi osaksi juurikaan kaarrattamaan. Taas tultiin siihen, että vaikka Valo ei käänny tuollaisia käännöksiä todella tiukasti, se pitää kuitenkin hyvin vauhdin yllä mikä todennäköisesti onkin sille nopeampi vaihtoehto, kunhan ei pääse ihan kaahottamaan. Valo hakee esteitä hyvin ja harvemmin tulee kieltoja, sen kanssa vastaavissa valsseissa pitää uskaltaa kääntyä tarpeeksi aikaisin koiraa kohti jotta käännösvihje tulee ajoissa. 

Tämän radan vaikea paikka oli minulle ja Valolle ehdottomasti esteet 5-6. Katsoin kun muut niin sujuvasti ohjasivat koiriaan oikeaan putkenpäähän jopa vedoilla. Mun oli ensinnäkin vaikea ehtiä koko 5-esteelle, ja vaikka välillä joten kuten ehdinkin, väärä putkenpää veti Valoa vahvasti puoleensa niin että hyppy tuppasi valumaan (tai koira löytymään sieltä väärästä päästä). Tuota väliä treenailtiin siis suurin osa ajasta, palkkailtiin Valoa tiukasta käännöksestä. Itse piti taas muistaa malttaa pysähtyä totaalisesti ja jättää väärää putkenpäätä kohti pyllistelyt pois. Puhuttiin myös äänenkäytöstä, ja tässä kohdassa pikku ärjymisestä olikin taas hyötyä. Saatiinhan se Valo reagoimaan kyllä, mutta en voi väittää että olisi mitenkään nautinnollinen kohta ollut tämä 5-6 valssi. :) 

Näinhän se kuitenkin on, että noita omia heikkouksia kannattaa treenata, ja itse yritän treeneissä haastaa itseäni niin, etten menisi aina sieltä missä aita on matalin. Niistot sujuivat kivasti, niissäkin pitää muistaa malttaa vähän odottaa koira mukaan. Kepeille ohjasin leikaten ja poispäinkääntö keinulle, mikä sinänsä onnistuikin hyvin mutta keinua piti vähän hioa. Ei siinä muuta ollut kuin että mun irrotessa vahvasti sivuun Valo lähti keinulta ennen lupaa keinun koskiessa maahan. Ennen se sai niin tehdäkin, mutta koska alkoi ennakoimaan keinulta poistumista vähän liikaa kisoissa, olen siirtynyt versioon jossa odotetaan lähtölupaa. Palkkailtiin sitten vähän keinua. Loppuradassa ei ollut meille mitään ihmeellistä. Kiitos Iinalle kivoista treeneistä!

Terkuin Katri ja Valo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti