maanantai 20. lokakuuta 2014

Osaatko juosta?

Viikonloppuna opiskeltiin Samuli Peuran juoksukoulussa niin ahkerasti, että nyt tekee kävelykin tiukkaa.

Kun muu kansa odottaa lauantai iltaisin Putouksen alkua saunanlauteilla virkistävä palautejuoma kourassa, niin tehisohjaajat hikoilevat loikka-, kyykky- ja spurttiharjoitustensa parissa Koirakoulu Kompassin jumppasalissa.

Kyseessä on tehiskoulutukseen liittyvä juoksuharjoittelutreeni agilityohjaajille. Harjoittelu on lajinomaista ja sillä pyritään kehittämään räjähtävää nopeutta ja nopeuskestävyyttä, lisäämään maitohaponsietokykyä, hapenottokykyä ja kiihtyvyyttä. Harjoitukset pyrkivät parantamaan myös kehon koordinaatiota, tasapainoa ja reaktiokykyä.

Käytännössä tämä tarkoitti napakkaa lämmittelyä, tiukahkoa patteriharjoitusta eri harjoituspisteillä loikkien ja kyykäten sekä erilaisia juoksu- ja hyppyharjoituksia. Pareittain tehtiin vetoharjoitus, jossa juoksija juoksee liina lanteiden ympärillä kiskoen perässään parhaansa jarruttelevaa pariaan. Väliin kyykkyhyppyjä ja loikkia yhdellä jalalla ristiin rastiin salia. Ja viimeiseksi reaktio- ja spurttiharjoitus, jossa makasimme lattialla eri tavoin ja lähtömerkistä piti ponnistaa mahdollisimman nopeasti ylös ja spurtata salin läpi. Loppuvenyttelyissä meitä istuikin joukko puuskuttavia ja punottavia, mutta ilmeisen tyytyväisiä agilityohjaajia. Samulin ehdotus kevyestä palauttavasta lenkistä aikaansai epäuskoista silmienpyörittelyä ja mutinaa loppuillan lenkkeilystä sohvan ja jääkaapin välillä.

PT Samuli Peura näyttää meille loikan mallia.
Ja ryhmä loikkii perässä.


Tehisohjaajia kaikkensa antaneina, ja tyytyväinen Samuli.

Tätä täytyy saada lisää. Jahka tästä verryn ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti