tiistai 14. lokakuuta 2014

7.10.2014 Janne Karstusen haastajatehistreenit

Aiheena takaakierto (valkoiset numerot) ja valssi (mustat numerot)


Aloitimme valssitreenistä. Meillä on ollut haasteita näinkin yksinkertaisessa ohjauksessa, kun Nana ei näytä tykkäävan ohjauskuvioista, joissa pysähdyn (vaikkei ehkä kuuluisi) tai käännän selän menosuuntaan, kuten tässä valssitreenissä, jossa koira haluttiin saada kääntymään mahdollisimman nopeasti hypyn jälkeen, joten hypyllä piti olla jo valmiina kertomassa, että tulee tiukka käännös. Ja miten voikin tuo ohjaus olla niin hankala myös ohjaajalle? Ymmärrän hyvin, miten ohjaus teoriassa tehdään, mutta vauhdissa liikkeeni on niin tahmeaa, että en yhtään ihmettele kun koira alkaa komentamaan! Tätä ohjausta ollaan siis treenattu myös omatoimisesti ja kyllä se sieltä pikkuhiljaa alkaa irtoamaan.

Takaakiertoa treenattiin erilaisilla ohjauksilla. Aloitettiin pakkovalssilla kakkoshypyllä, kolmoshypylle taisin yrittää saksalaista ja neloselle pyöritystä. Ei se ihan putkeen mennyt aluksi. Janne halusi nähdä, miten onnistuu pakkovalssi jokaiselle näille hypyille. Tätä ei olla kauheasti harjoiteltu, joten olin koko ajan askeleen tai pari myöhässä ja Nana säntäsi hypyn etupuolelta. Tämäkin siis treenauslistalle.

Lopuksi kokeiltiin vielä nämä neljä ensimmäistä hyppyä pyörittämällä ja se tuntui sekä ohjaajalle että koiralle hieman luonnollisemmalta ohjaukselta kuin nuo myöhässä olevat pakkovalssit. Jannekin oli sitä mieltä, että meidän kannattaisi tällaisella radanpätkällä käyttää pyöritystä, ainakin ennen kuin pakkovalssi alkaa olemaan paremmin hanskassa.

Tämän pidemmälle emme radalla päässeet ja parempi niin, sillä tässäkin tuli niin paljon opittavaa, että menee muutamat treenit näiden treenaamiseen!


Terkuin Jonna&Nana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti